LET’S GET UNLOCKED

We zien een groeiende vraag naar innovatieve oplossingen op het gebied van water, voedsel en energie om complexe transities te versnellen. Dit vergt een vernieuwende aanpak van zowel bedrijven als de kennis- en overheidsinstellingen. Get Unlocked is het innovatieplatform van Dockwize we ons samen met ondernemers, studenten en overheid inzet om belangrijke transities op het gebied van water, energie en food te versnellen. Dit doen we o.a. door uitdagers en oplossers samen te brengen in challenges, het organiseren van spraakmakende events en verrassende connecties en het faciliteren van innovatieve projecten in Innovatiepunt de KAAP.  

text-shape-3

Innovator

Zie jij complexe vraagstukken niet als probleem, maar als uitdaging? Krijg je energie van nieuwe technieken, kennis en ervaringen? Ben je ondernemend en heb je ideeën in overvloed? Become an innovator! Vind samen met andere professionals oplossingen op innovatievraagstukken van Zeeuwse bedrijven op de thema’s water, voedsel en energie. Het maakt niet uit of je een start-up, student of mkb-bedrijf bent, jouw idee kan de sleutel zijn tot succes.

text-shape-2

Over Dockwize

Als ondernemer wil jij de volgende stap maken. Dockwize helpt je daarbij! Met een programma op maat, innovatieve challenges en spraakmakende events. Vestig je bedrijf in onze inspirerende energiecentrale, waar het bruist van de energie. Of huur één van onze (flex)werkplekken, loodsen, vergaderruimtes of test- en demo faciliteiten.

Inmiddels bestaat Dockwize ruim 12 jaar en zijn we de grootste ondernemers- en innovatiehub van Zeeland. We houden van aanpakken, en dat heeft zichzelf al vaak bewezen met grote bijdrage aan het Zeeuwse Innovatieklimaat. Dat doen we niet alleen, maar met de hele Dockwize community. Dus waar wacht je nog op? Sluit je aan en UNLOCK YOUR POTENTIAL!

Marlon

Vragen?

Marlon
Baarends

Directeur
Marlon (1)

"Om complexe water-, energie- en voedseltransities aan te pakken, koppelen we de innovatie van grote bedrijven aan de wendbaarheid van startups en studenten. Samen versnellen we verandering."

Marlon Baarends
Directeur

Challenge process

Stap 1

Screening

VRAAG OPHALEN

Wat is jouw innovatie-uitdaging? Vertel ons je ambitie, doel en randvoorwaarden. Wij maken een challenge die nieuwe oplossingen oplevert van innovators (startups, studenten en mkb’s) uit binnen- en buitenland. Ben jij een bedrijf met een innovatieve uitdaging? Neem contact op met Dockwize!

Contact
VRAAG UITDIEPEN

Een goede start is belangrijk voor succes. In workshops helpt Dockwize jou om je uitdaging concreet te maken. De uitkomst is een uitgewerkte challenge die klaar is voor lancering.

STAKEHOLDERVELD

Wie moeten meedoen in de challenge? Wat zijn belangrijke doelen (zoals kennis delen, imago en communicatie)? Waar liggen kansen en gevoelige punten? In de eerste workshops leggen we het stakeholderveld vast.

BELANGEN / BUSINESS CASE

Welke belangen zijn er? Is de challenge haalbaar? We kijken in de workshops hoe de challenge kan helpen met innoveren. We vergelijken kosten en opbrengsten en houden rekening met risico’s.

OPLOSSINGSRICHTING

Welke innovatieve oplossingen zoek je? Zijn er al ideeën of thema’s die innovators (startups, scale-ups en mkb’s) kunnen helpen? In de eerste workshops kiezen we richtingen die deelnemers inspireren om tot oplossingen te komen. 

BELONING DEELNEMERS

Deelnemers krijgen een beloning als ze worden gekozen. Wat dit is bepalen en communiceren we al in het begin. Voor de startup levert de challenge in ieder geval een nieuwe klant of markt op, voor de challenger een opgelost probleem, besparing en innovatieboost!

SELECTIE CRITERIA

Jij bepaalt de selectiecriteria, zoals ervaring, innovatie, duurzaamheid, eigenaarschap of uitvoerbaarheid. Het ervaren Dockwize-team denkt met je mee en helpt je bij het kiezen van de juiste criteria.

Stap 2

Scouting
en selectie

VRAAG OPEN STELLEN

Na het bedenken van de challenge maken we met het team een planning en publiceren we de challengevraag op www.getunlocked.nl en in de media. In overleg met jou regelen we ook de communicatie, scouting, deelname, beoordeling en jurering. 

POTENTIE SCOUTEN

Dockwize werkt al jaren samen met internationale scoutingbureaus voor het zoeken van innovators (startups, studenten en mkb’s). We maken een lijst met mogelijke deelnemers en partners en benaderen kansrijke initiatieven. Door goed te scouten zorgen challenges voor langdurige samenwerkingen.

SHORTLIST SELECTEREN

Jij kiest welke partijen passen bij de challenge uitdaging en wie doorgaat naar fase 3: dealmaking. Ervaren Dockwize-coaches helpen je hierbij.

Stap 3

Deal
making

KENNISMAKEN

De beste deelnemers zijn gekozen en uitgenodigd. Ze krijgen meer informatie over de challenge uitdaging en leren jou als challenger beter kennen. Dockwize begeleidt gesprekken om oplossingen te vinden. Dit kan op één dag of op meerdere dagen. 

POTENTIE VASTSTELLEN

Samen met Dockwize-coaches kies jij de oplossingen met de meeste potentie. De beste oplossingen worden bekendgemaakt en vouchers worden uitgereikt aan deelnemers die doorgaan naar fase 4: co-creatie.

IP AFSTEMMEN

We maken duidelijke afspraken over het intellectueel eigendom (IP) met de deelnemers.

SAMENWERKINGSVOORWAARDEN BEPALEN

Voordat we naar de volgende fase gaan bepalen we wat de voorwaarden zijn voor samenwerking. Wat hebben innovators (startups, studenten en mkb’s) nodig om tot een prototype te komen? En hoe kan de challenger of Dockwize hierin faciliteren? We bespreken het.

VALIDATIE VAN DE OPLOSSING

We controleren of de oplossing werkt en echt een antwoord is op het probleem. De resultaten bespreken we met elkaar ter voorbereiding op fase 4.

Stap 4

Co-Creatie

EXPOSURE OP ACTIE EN RESULTAAT

In fase 4 werken deelnemers en het Dockwize-team samen aan de oplossing. We vertellen de pers over de samenwerking en promoten de resultaten. Dockwize faciliteert op basis van de behoeften in het project met hulp op maat, netwerk, ondernemersmethodieken en het beschikbaar stellen van werkruimtes.

METEN EN OPVOLGEN

De challenge is bijna klaar. Jij beslist welke oplossingen een beloning krijgen om verder te ontwikkelen. Resultaten blijven we meten en opvolgen in social media en persberichten. 

UITSTROOM ORGANISEREN

Sluiten we de challenge af met een groot slot event of houden we het klein? Jij beslist hoe en wanneer we de challenge afsluiten en de oplossingen aan het netwerk laten zien.