Kick-off Boost The Energy Transition Challenge

Bij Dockwize kwamen afgelopen donderdag ondernemers vanuit heel Nederland samen voor de kick-off van de Boost the Energy Transition Challenge. 18 oplossingen werden er gepitcht: Van een ondergrondse thermische buffer, energy hubs, een mini powerplant, het schoonmaken van biogas tot elektriciteit invangen uit de atmosfeer.

BTET Kick-off

Dockwize en Stichting Zeeuwse Publieke Belangen (SZPB) hebben ondernemers, onderzoekers en andere vernieuwers uitgedaagd om innovatieve plannen te ontwikkelen voor de energietransitie in Zeeland. Via de energiechallenge ‘Boost the Energy Transition’ zijn er inmiddels 18 bedrijven geselecteerd en op donderdag 11 april kwamen zij samen voor de kick-off van het opwerkprogramma.

Innovatieve plannen

Dit uitdagende initiatief, gericht op het versnellen van de energietransitie, komt op een cruciaal moment voor de provincie Zeeland, waar de nood aan duurzame energieoplossingen hoog is. Met 18 geselecteerde bedrijven, waarvan de helft Zeeuws, belooft deze challenge een belangrijke stap te zijn in het aanpakken van de energie-uitdagingen van de provincie.

Tijdens de kick-off werden er 18 oplossingen gepitcht: van een ondergrondse thermische buffer, energy hubs, een mini powerplant, het schoonmaken van biogas tot elektriciteit invangen uit de atmosfeer. Verder deden de deelnemers oproepen naar elkaar waar zij op dit moment een hulpvraag hadden. Zo kwamen probleemeigenaren en oplossers bij elkaar. Met coaches en experts (van Dockwize en partners) gaan de bedrijven de komende 6 maanden bouwen aan hun projectplan met als doel om een kansrijke aanvraag in te dienen voor subsidie bij het fonds van Stichting Zeeuwse Publieke Belangen.

Kijk mee naar de aftermovie!