Tijd voor een nieuwe challenge: Boost the Energy Transition

Vorig jaar hostten we samen met onze partner Stichting Zeeuwse Publieke Belangen de ‘Boost the Grid’ challenge. Tijdens deze uitdagende challenge bogen innovatieve ondernemers uit Zeeland, Nederland en Frankrijk zich over het netcongestievraagstuk. Met als resultaat zes praktische projecten om het elektriciteitsnet efficiënter en toekomstbestendig te maken, in totaal gesteund voor 1,6 miljoen euro. Het succes van deze challenge smaakt naar meer! Daarom openen we in januari 2024 de nieuwe Boost The Energy Transition challenge.

BTET Bijeenkomst

Tijd voor een nieuwe challenge: Boost the Energy Transition

Waarom deze nieuwe challenge?

Netcongestie is namelijk niet de enige uitdaging op het gebied van elektriciteit. Studies wijzen uit dat elektriciteit tot maar 50% van de toekomstige energiemix kan uitmaken. Daarom is het belangrijk om de ontwikkeling van het een klimaatneutraal gas- en warmtenetwerk in Nederland te versnellen, parallel aan het elektriciteitsnetwerk.

Bijeenkomst

Vorige week donderdag kwamen meer dan dertig bekende én nieuwe pioniers en experts op het gebied van energie bij elkaar in onze PZEM-zaal, om informatie in te winnen over deze nieuwe challenge. De bedoeling van de challenge is dat met innovatieve projecten binnen twee jaar de eerste resultaten zichtbaar worden dat energienetten efficiënter en samenhangender ingezet kunnen worden in Zeeland. Dat versnelt de energietransitie en helpt het energiesysteem van de toekomst een nieuwe mix te laten worden tussen groene stroom, warmte en moleculaire grondstoffen, zoals waterstof en biogas. Het doel? Altijd genoeg energie voor iedereen.

Maak nu al een afspraak voor een verkennend gesprek

De challenge wordt volgend jaar januari officieel opengesteld, maar we zijn nu al hard op zoek naar pioniers, probleemeigenaren, slimme oplossers en mogelijke plekken voor proefprojecten. Wil jij meedenken of -werken dit vraagstuk? Maak impact en get unlocked! Neem contact op met Jeroen van Oijen via de contactgegevens aan de rechterkant van de pagina.

Jeroen

Vragen?

Jeroen van Oijen

Business Coach