WAARMAKERS
PAVILJOEN

Het Waarmakerspaviljoen is tijdens het Get Unlocked | The Food Edition hét ontmoetingspunt voor pioniers, vernieuwers en visionairs in de voedseltransitie. Hier tref je diverse startups, scale-ups en innovatieve bedrijven die hun baanbrekende producten en diensten presenteren en laten proeven. Het is dé plek om geïnspireerd te raken, te netwerken en in gesprek te gaan met de mensen achter de vernieuwingen. 

Ben je nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen in de voedseltransitie? Of wil je meer weten over hoe jij als ondernemer kunt bijdragen aan een duurzamere voedselindustrie? Het Waarmakerspaviljoen biedt voor ieder wat wils en is een must-visit voor iedereen die zich betrokken voelt bij de voedseltransitie. 

Het Waarmakerspaviljoen is geopend na de Experiences en tijdens de Get Connected netwerkborrel. 

Kom langs op 18 juni en ontdek het Waarmakerspaviljoen zelf! Wil je zeker weten dat je niets mist? Meld je dan nu aan voor het Get Unlocked | The Food Edition evenement. 

text-shape-1

Ontmoet de waarmakers

De Pasta Bende

De Pasta Bende bestaat uit bedrijven en organisaties met als gezamenlijke missie een kortere (en dus lokalere) en verspillingsvrije voedselketen. De Bende Leden leveren reststromen van groente & fruit en lokale granen, en daarvan maakt Sophyn Greens heerlijke ambachtelijke pasta. Zo zorgen we er samen voor dat er nagenoeg geen nutriënten verloren gaan en eet jij stiekem net wat extra groente & fruit.

Daarnaast geven we een knipoog naar hoe pasta ‘zou moeten zijn’, zodat we samen een nieuwe standaard zetten voor hoe pasta ‘ook kan zijn’.

Meer over De Pasta Bende.

Searoop JB Diesch

Searoop® is een biologische homemade limonade siroop uit Zeeland op basis van vers geperste biologische appels duinkruiden en botanische kruiden. Heerlijk verfrissend met (bruis) water, in een cocktail of een mocktail en lekker als dressing in een salade.

Searoop wordt gemaakt met zorg en respect voor de natuur. Een kleine footprint vinden we van groot belang. Versgeperst appelsap is de basis van Searoop, daarom deze siroop het Low in Sugar en vegan. Botanische kruiden en extracten van kruiden uit de duinen zorgen voor extra gelaagde en bijzondere smaken.

Meer over JB Diesch & Searoop.

KV-Techniek

Met hun rijke kennis en ervaring, doch met een jong enthousiast team, is KV-Techniek heden uitgegroeid naar specialist in proces-automatisering met robots. Dit specialistisch werk varieert van ontwerp tot programmatie en installatie. Ze bieden hun klanten maatwerkoplossingen, kostenbesparing, en daarmee een continue efficiënt en betrouwbaar productieproces wat voldoet aan de geldende veiligheidseisen. KV-Techniek b.v. is opgericht in 2002 en is zeer actief in de technische en industriële sector als automatiseerder van productieprocessen. Het werk vindt plaats binnen de petrochemie, metaalconstructie, en voedingsmiddelenindustrie.

Meer over KV Techniek.

Sophyn Greens

Bij Sophyn Greens staan groente en fruit centraal. Dat groente en fruit gezond zijn, is algemeen bekend. En toch eten we er nog te weinig van. Door groente en fruit als basis te verwerken in voedingsmiddelen eten we ongemerkt dagelijks meer groente en fruit.

Daarom verversen ze bij Sophyn Greens bestaande producten met een handvol verse groente en fruit. Of we ontwikkelen nieuwe producten waardoor je nog vaker van groente en fruit kan genieten.

Meer over Sophyn Greens.

Ocean Ceramics

Ocean Ceramics heeft een unieke verwerkingswijze ontwikkeld waarmee zij als enige bedrijf ter wereld in staat is om mosselschelpen te verwerken tot nieuwe grondstof. Met deze circulaire grondstof maken wij uniek en duurzaam keramiek voor restaurants in het luxere segment.

Meer over Ocean Ceramics.

Seaburger

Seaburger brengt de zee naar je toe: heerlijke burgers en knapperige snacks met de smaak van Zeeland. We maken ze voor je met de mooiste ingrediënten uit de zee en de Schelde, zoals garnalen, mosselen, oesters, zeekraal en wieren. Natuurlijk gezond en overrompelend lekker. Je vind onze eerlijke burgers en snacks steeds vaker op de kaart, dus tast toe!

Meer over Seaburger.

Koop, eet en beleef lokaal

De missie van Koop, eet en beleef lokaal is simpel: “We brengen streekproducten weer terug naar het hart van onze tafels en evenementen, waar we samen kunnen genieten van al het moois dat onze regio te bieden heeft. We verbinden lokale producenten en ondernemers die met lokale producten werken, zodat zij samen kunnen groeien en bloeien.”

Meer over Koop, eet en beleef lokaal

oostaMo

Bij oostaMo maken we het mogelijk om meer water te drinken met onze WaterMates, kleine zakjes gevuld met gedroogde planten en bloemen die een verrassend aangename smaak toevoegen aan je drinkfles. Ervaar een puur natuurlijke smaak, van zoet tot zuur, vrij van suiker, calorieën of toevoegingen. Onze ingrediënten komen via een korte, transparante toeleveringsketen, wat zorgt voor een hoger niveau van kwaliteit en duurzaamheid. Onze gratis mobiele app ondersteunt je bij het ontwikkelen van nieuwe, gezonde drinkgewoonten.

Meer over oostaMo

Seafarm

Ultiem genieten van de beste, meest verse en duurzame kwaliteit schelpdieren en tarbot. Verwaterd in Oosterschelde bronwater. Zilt en zuiver, dat proef je! Seafarm is een Europese leider in de handel in onze eigen oesters en mesheften en kweek van tarbot.

Meer over Seafarm

HAS green academy

HAS green academy is dé kennisinstelling waar iedereen met hart voor het groene domein zich voortdurend kan ontwikkelen om optimaal bij te dragen aan een toekomst met genoeg gezond voedsel in een gezonde leefomgeving.

Als verkenner van, voor en met de groene sector brengt HAS green academy beweging en vooruitgang. De grootte en complexiteit van de maatschappelijke vraagstukken op het gebied van agro, food en leefomgeving vragen om nieuwe antwoorden en nieuwe oplossingen. De HAS zoekt daarbij actief naar verbinding én kansen. Kansen die zij weet te verzilveren door nieuwsgierig, inclusief en ondernemend te zijn. 

Meer over HAS green academy

Impuls Zeeland

Wil jij als ondernemer innoveren en werken aan de toekomst van je bedrijf? Impuls Zeeland helpt je verder. Met onze kennis, een breed netwerk en jarenlange ervaring helpen wij bedrijven met het waarmaken van hun plannen. Van de uitwerking en ontwikkeling van innovatieve ideeën tot de investering. Zijn je ambities grenzeloos en wil je gaan exporteren? Ook dan kunnen wij jou helpen. Zo is jouw bedrijf klaar voor de toekomst. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Ga met ons in gesprek op het Waarmakerspaviljoen.

Meer over Impuls Zeeland

Zeeuwsche Zoute

Een oeroud product in een nieuw jasje
Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen. In de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zoutziederij Zeeuwsche Zoute ® blaast deze oude traditie na een aantal jaar van onderzoek weer nieuw leven in. Nieuwe varianten van het oeroude product zijn nu verkrijgbaar: Puur, Gerookt en in combinatie met Zeekraal, Wakame en Zwarte Knoflook.

Zeeuwsche Zoute is een officieel Zeker Zeeuws Streekproduct, Beste noviteit op de Foodbeurs van 2021, Streekproducent van het Jaar 2022 en is de PublieksWinnaar van de Zeeuwse PioniersPrijs 2021. Sinds 2024 zijn onze zwarte knoflook en zwarte peper SKAL-gecertificeerd.

Meer over Zeeuwsche Zoute

Challenge Bus

Op dinsdag 4 juni stappen studenten van de (deeltijd)opleidingen Chemie en Food Business Innovation van HZ University of Applied Sciences in de ‘Food Challenge bus’. Dockwize, HZ University of Applied Sciences en Impuls Zeeland organiseren deze dag voor de derde keer. Een baanbrekend evenement dat onderdeel is van het Delta Climate Center waar samengewerkt wordt aan het icoonproject DeltaProtein Food. Binnen dit project staat de eiwittransitie in de regio Zeeland centraal. Deze unieke 12 uur durende bootcamp brengt studenten in contact met diverse ondernemersuitdagingen, terwijl ze onderweg verschillende bedrijven uit de regio bezoeken. Nieuw dit jaar is dat ook docenten van Scalda meegaan. Scalda vind je dan ook bij de Challenge Bus op het Waarmakerspaviljoen!

Ben je benieuwd naar de oplossingen en samenwerkingen die zijn ontstaan tijdens de Challenge Bus-tour? Kom dan een kijkje nemen in de dus op het Waarmakerspaviljoen

Meer over HZ University of Applied Sciences en Delta Climate Center.

Floor Foods BV

Floor Foods BV is de organisatie achter de inmiddels welbekende groentechips en het merk Snaqs.

Snaqs staat voor plantaardige borrelgroenteproducten gemaakt met unieke technologie. We verwerken dagelijks lokale groenten, fruit en zeewier tot knapperige lekkernijen in onze fabriek te Kapelle (ZLD). Vaak benutten we reststromen, wat bijdraagt aan duurzaamheid. Onze producten zijn niet alleen uniek in smaak, maar ook gezonder dankzij lagere acrylamidewaarden en tot 20% minder vet. Een verantwoorde keuze dus.

Meer over Floor Foods

Food Hub en Kitchen Republic

De wereld heeft innoverende voedselondernemers nodig. Daarom hebben Food Hub en Kitchen Republic de Food Business Toolkit ontwikkeld. De Toolkit helpt startende ondernemers om de belangrijkste valkuilen te ontlopen.

Food Hub werkt aan de transitie naar een eerlijk, divers en duurzaam voedselsysteem. Ze maken prikkelend voedselonderwijs en -trainingen, jagen de bredere voedseltransitie aan en werken samen met nieuwe en gevestigde partijen in de hele sector.

Kitchen Republic is de plek voor startende en groeiende foodconcepten. Ze helpen met professionele keukenruimtes, de juiste connecties binnen de industrie, event- en kantoorruimtes én toegang tot de grootste community van food entrepreneurs in Nederland.

Meer over Food Hub en Kitchen Republic

 

Gemeente Vlissingen

Welkom in de gemeente Vlissingen, waar we in 2040 dé hotspot voor delta-innovatie zijn. De Kenniswerf speelt hierbij een centrale rol. De Kenniswerf wordt ontwikkeld tot toonaangevende campus met internationale uitstraling met spin-off in en buiten Zeeland. Water, voedsel en energie staan hier centraal.

Dit jaar zijn we weer aanwezig op het Waarmakerspaviljoen van Get Unlocked. Hier hopen we waardevolle input te verzamelen, specifiek in het thema ‘food’, voor zowel de Kenniswerf van de toekomst als het nog te realiseren landgoed tussen het Justitieel Complex Vlissingen en Ritthem. Samen met ondernemers en bezoekers vullen we een moodboard vol ideeën en suggesties.  We kijken uit naar ieders creatieve bijdrage en visie voor de toekomst van deze locaties in onze gemeente!

Gemeente Vlissingen
Holland Green Science

Holland Green Science is a global player with worldwide expertise in botanical extraction and in vitro digestion. Holland Green Science develops and supplies premium laboratory equipment with several international partners for these markets. Like our Freeze drying machine; the Xiros Mikro.

Holland Green Science International is proudly headquartered in the traditional food, health and life science hub of Wageningen University in the Netherlands. Being a Foodvalley member Holland Green Science is surrounded with small and medium size food enterprises. In this highly inspiring environment, our team is continuously triggered by new developments.

The Holland Green Science team is composed of dedicated and experienced professionals. As integration experts we will provide you with end to end solutions; from biomass to final product for recreational, medical and pharmaceutical use.

Flikweert Vision

Ontdek de toekomst van de agri-food sector met Flikweert Vision. Hun innovatieve technologie biedt telers en verwerkers de mogelijkheid om de arbeidsintensiviteit van het productieproces sterk te verminderen. De optische sorteerders van Flikweert Vision hebben een revolutie teweeggebracht in de kwaliteitscontrole van aardappelen en uien. Het enthousiaste jonge team van Flikweert Vision streeft naar het maximale en maakt wereldwijd impact!

Meer over Flikweert Vision

PureBlue

Ontdek de innovatieve oplossingen voor duurzaam waterbeheer en waterbeschikbaarheid van PureBlue. Water is een cruciale bron in de voedselproductie, van irrigatie tot verwerking. Onze geavanceerde afvalwaterbehandelingssystemen zorgen ervoor dat water efficiënt wordt gerecycled en gezuiverd, met een positieve impact op het milieu. Ontdek hoe onze baanbrekende technologie hergebruik van water voor de landbouw en voedselproductie mogelijk maakt en bodems voorziet van voldoende en schoon water. Een evolutie in water!

Meer over PureBlue

Monkeys by the Sea

We believe the world is ready for tasty alternatives to seafood. We love our oceans and we believe we can turn our diets into a force for good to protect Mother Ocean.

√ 100% Plant based
√ The best ingredients from the Land & Sea
√ Free from Soy and Palm-oil
√ Contains Omega fatty acids (from algae!)
√ Made with purified Ocean Water
√ Great Taste & Texture
√ No monkey business, Just Delicious!

Meer over Monkeys by the Sea

Waarmakers

KV Techniek logo
SOPHYN GREENS logo
SEAROOP JB DIESCH logo
DE PASTA BENDE logo
OCEAN CERAMICS logo
SEABURGER logo
KOOP, EET EN BELEEF LOKAAL logo
Gemeente Vlissingen logo
Kenniswerf logo
Holland Green Science logo

Ben jij een Waarmaker?

Presenteer jouw innovatieve producten of oplossingen op het Waarmakerspaviljoen. Tijdens Get Unlocked | The Food Edition komen ondernemers, studenten en overheden hier samen. Jij hebt de mogelijkheid om jouw bijdrage aan de voedseltransitie te tonen aan een breed publiek. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Kitty van Aken.