WAARMAKERS
PAVILJOEN

Het Waarmakerspaviljoen is tijdens het Get Unlocked innovation event dé ontmoetingsplek voor makers, vernieuwers en visionairs op het gebied van duurzaamheid en energietransitie. Hier vind je diverse startups, scale-ups en innovatieve bedrijven die hun producten en diensten presenteren. Dit is de ideale gelegenheid om nieuwe ideeën op te doen, te netwerken en in gesprek te gaan met de mensen achter de innovaties.

Ben je benieuwd naar de nieuwste technologieën op het gebied van energietransitie? Of wil je graag meer weten over hoe jij als ondernemer kunt bijdragen aan een duurzame toekomst? Het Waarmakerspaviljoen biedt voor ieder wat wils en is een echte aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid en energietransitie.

Het Waarmakerspaviljoen is niet alleen te bezoeken tijdens de Experience rondes, maar ook tijdens de Get Connected netwerkborrel powered by Omexom.

Kom langs op 15 juni en ontdek het Waarmakerspaviljoen zelf! Wil je zeker weten dat je niets mist? Schrijf je dan nu in voor het Get Unlocked Innovation event.

text-shape-1

Ontmoet onze waarmakers

Gazpack B.V.

Gazpack B.V. is een fabrikant van biogas opwaarderingsystemen. Wij maken biogas schoon door het verwijderen van Waterstofsulfide (H2S) en koolstofdioxide (CO2). Het schoongemaakte biogas, ook wel biomethaan genoemd, kan gebruikt worden als vervanger van het huidige vervuilende gas.

Lees meer
Fieldlab Zephyros

Het Airtub programma van Fieldlab Zephyros is een baanbrekend programma dat tot doel heeft de kosten van offshore windturbines te verlagen door de instandhouding van turbinebladen te optimaliseren. Het programma is gericht op het geautomatiseerd inspecteren en repareren van oppervlakteschade en structurele degradatie van turbinebladen, wat van cruciaal belang is voor de conditie van de turbine en de energieopbrengst van de turbine. Door te werken aan de ontwikkeling van een volledig autonome UAV en sensorcrawler wordt de mogelijkheid geboden om inspectie- en reparatiewerkzaamheden op afstand uit te voeren, waardoor de afhankelijkheid van offshore personeel wordt verminderd. Het Airtub programma wordt op het Waarmakerspaviljoen tijdens het Get Unlocked Innovation Event gepresenteerd en biedt een unieke kans om meer te weten te komen over deze innovatieve ontwikkeling.

Lees meer
Kenniswerf

Op het Waarmakerspaviljoen kun je Kenniswerf vinden, een broedplaats voor innovatie en vernieuwing. Op de Kenniswerf bundelen we onze krachten om antwoorden te vinden op de uitdagingen van morgen en een toekomstbestendige wereld te creëren. Met sterke focus op voedsel, water en energietransitie bieden wij innovatieve bedrijven uit diverse sectoren een kans om te innoveren en nieuwe activiteiten te ontplooien. Kom langs bij het Waarmakerspaviljoen en leer meer over de toekomstvisie en ontdek de mogelijkheden van Kenniswerf.

Lees meer
Yara

De energietransitie van aardgas naar groene waterstof is een belangrijke ontwikkeling tegen klimaatverandering. Yara, wereldleider in de productie van meststoffen, zet zich sterk in om deze transitie te realiseren. Door de productie van groene waterstof te stimuleren, dragen zij bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en een duurzamere toekomst voor ons allemaal. Op het paviljoen vertellen zij je meer over hun ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie.

Lees meer
Omexom

Omexom is dé kennisdrager op het gebied van hoog- en middenspanningsinstallaties. Omdat de energietransitie zich in een stroomversnelling afspeelt, werken wij graag samen met partner om de beste oplossingen te bieden. Dit doen wij op diverse disciplines als advies, ontwerp, bouw, inbedrijfstelling en onderhoud. Niet alleen in regio Zeeland en West-Brabant is Omexom actief. In Nederland staan wij in diverse regio’s klaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van uitdagingen in de hoogspanning.

Op het Waarmakerspaviljoen vind je ons met:

Omexom Institute: In 2022 heeft het Omexom Institute in Assen officieel de deuren geopend als opleidingscentrum voor de energiesector. Het biedt bedrijven en individuen de mogelijkheid om vaardigheden te versterken en in te spelen aan de behoefte tot het opleiden van nieuwe talenten met expertise van de hoogspanning. In het Omexom Institute is een hoogspanningsstation nagebouwd waardoor de cursussen zowel op praktische als theoretische manier wordt gegeven. Meer informatie over het Omexom Institute is te vinden op https://www.omexom.nl/omexom-institute/

Virtual reality: Veiligheid is voor ons het meest belangrijk in de hoogspanning. Om veiligheidsbewustzijn te creëren, maakt Omexom gebruik van virtual reality. Er worden realistische scenario’s nagebootst in een virtuele omgeving om veiligheid te trainen en kennis te maken met risicovolle situaties.

Omicron: Op het Get Unlocked event demonstreren wij onze expertise met de Omicron-testkoffer. Nieuwsgierig geworden? Kom gerust ene kijkje nemen bij onze specialist.

Lees meer
Olmenveld Vakanties

Olmenveld Vakanties staat ook als waarmaker op het Waarmakerspaviljoen en neemt deel aan de Boost the Grid challenge. Met hun focus op duurzaamheid streven ze ernaar om het vakantiepark energieneutraal te exploiteren en op termijn zelfvoorzienend te zijn op het gebied van water- en energiehuishouding. Als pionier in duurzaam recreëren hebben ze al verschillende maatregelen genomen, zoals het gebruik van Bio Propaan, groene stroom en zonne-energie. Ze blijven zich inzetten om de impact op het milieu te minimaliseren en duurzaam ondernemen te bevorderen.

Lees meer
O-Nexus

O-Nexus neemt met hun innovatie de HEMS (Home Energy Management System) deel aan de Boost the Grid challenge en vertellen je er alles over op het Waarmakerspaviljoen. Met hun focus op de gebouwde omgeving, in het bijzonder woningen, balanceren en optimaliseren ze de energiestromen op korte termijn. Door dynamische energie- en vermogensregeling wordt het elektriciteitsnet minder belast en dalen het CO2-verbruik en de energiekosten. Met de HEMS wordt het energieverbruik en geleverd vermogen geoptimaliseerd op basis van zonne-energieproductie, uurtarieven en netbelasting. Dit levert betrouwbare en betaalbare energie voor bewoners en vermindert netcongestie voor netbeheerders.

Lees meer
Agri Snellaad

AgriSnellaad, onderdeel van de CZAV Mobility Group, staat trots als waarmaker op het Waarmakerspaviljoen. AgriSnellaad investeert al enkele jaren in een uitgebreid netwerk van laadinfrastructuur in Zeeland. Met meer dan 650 laadpalen verspreid over ongeveer 450 locaties, is AgriSnellaad marktleider in de regio. Hun ambitie is om tegen 2030 meer dan 5.000 laadpalen te exploiteren. Bovendien treedt AgriSnellaad op als netwerkbeheerder voor het grootste deel van de laadinfrastructuur in Zeeland. Met hun sterke focus op duurzame mobiliteit dragen ze bij aan de energietransitie in de provincie.

Daarnaast neemt AgriSnellaad ook deel aan de Boost the Grid challenge, waar ze innovatieve oplossingen bieden voor het slim gebruiken van het elektriciteitsnetwerk. Met hun expertise en betrokkenheid dragen ze bij aan de ontwikkeling van een betrouwbaar en veerkrachtig elektriciteitsnetwerk voor de toekomst.

Lees meer
EnAppSys

ENAPPSYS is een pan-Europese leverancier van energiemarktgegevens. Met kantoren in verschillende landen, waaronder Nederland, voorzien ze energieproducenten, netbeheerders en eindgebruikers van waardevolle inzichten. Ze hebben een uitgebreide dataset van de Nederlandse markt en werken samen met gerenommeerde klanten zoals TenneT, PZEM, Vattenfall, Essent en Eneco.

Naast hun diensten op het gebied van marktgegevens, heeft ENAPPSYS ook een sterke interesse in netwerkdata. Ze richten zich specifiek op de toenemende congestie in het Nederlandse elektriciteitsnetwerk en de impact daarvan op de prijzen en balans op de energiemarkt. Ze streven ernaar om flexibiliteit te bieden in deze uitdagende omstandigheden en oplossingen te vinden voor het versterken van het elektriciteitsnetwerk.

ENAPPSYS staat ook als waarmaker op het Waarmakerspaviljoen en neemt deel aan de Boost the Grid challenge. Met hun expertise en betrokkenheid dragen ze bij aan innovatieve oplossingen voor een betrouwbaar en veerkrachtig elektriciteitsnetwerk.

Lees meer
Fractal Energy

Fractal Energy SAS is een Franse start-up opgericht in 2021 door Fabien BERGER en Jérôme BARBOU. Sinds de oprichting heeft het bedrijf al 2 miljoen euro aan financiering opgehaald via aandelen en subsidies, waaronder subsidies van de Franse innovatie-uitdaging “I-Lab” ter waarde van 375.000 euro. Het bedrijf ontwikkelt de Flex Kit, het eerste Plug&Play geïntegreerde thuisbatterij voor woningen, waarmee huishoudelijk elektriciteitsverbruik kan worden geregeld aan de hand van real-time informatie (via slimme meters en een gebruikersinterface-app) en energieopslag (capaciteit van 1 kWh). De Flex Kit stelt huishoudens in staat om hun energieverbruik te verplaatsen naar andere momenten van de dag, waardoor de kosten en CO2-uitstoot van het verbruikte kilowattuur worden verminderd en een van de belangrijkste problemen van hernieuwbare energie wordt aangepakt: de variatie in beschikbaarheid. Het is de eerste consumentenoplossing die eenvoudig te gebruiken en te installeren is, zonder tussenkomst van een installateur.

Ook Fractal Energy SAS is een van de waarmakers op het Waarmakerspaviljoen en neemt deel aan de Boost the Grid challenge.

Lees meer
Own Greens

Owngreens is een innovatief bedrijf dat zich richt op ‘vertical farming’ en de indoor teelt van eetbare gewassen. Met geavanceerde teeltmethoden en duurzame benaderingen dragen ze bij aan efficiëntere voedselproductie en een milieuvriendelijk landbouwsysteem. Als Waarmaker op het Waarmakerspaviljoen en deelnemer in de Boost the Grid challenge, presenteren ze hun revolutionaire oplossing en technologie.

Door gebruik te maken van hydrocultuur en LED-verlichting optimaliseert Owngreens de groeiomstandigheden van gewassen, waardoor ze het hele jaar door verse en gezonde producten kunnen leveren. Daarnaast speelt Owngreens een actieve rol in het optimaliseren van energiestromen en ondersteunt het elektriciteitsnet. Met hun expertise en slimme systemen dragen ze bij aan een efficiënter functionerend energienetwerk. Bezoekers van het Waarmakerspaviljoen kunnen kennismaken met Owngreens’ duurzame aanpak en inspiratie opdoen door hun visie en innovatieve oplossingen op het gebied van voedselproductie en energiebeheer.

Lees meer
Water2Energy

Water2Energy is een baanbrekende waarmaker op het Waarmakerspaviljoen. Dit innovatieve initiatief richt zich op de ontwikkeling van hernieuwbare energieoplossingen met behulp van waterkracht. Hun projecten zijn gericht op het benutten van de kracht van golven, getijden en rivierstromen om schone/duurzame energie op te wekken. Tijdens het Get Unlocked event, vertellen zij alles over de getijdenturbine die voor onderhoud en onderzoek in de KAAP staat en delen ze hun visie op duurzaamheid en energietransitie. Bezoek Water2Energy in de KAAP en ontdek hoe Water2Energy de toekomst van hernieuwbare energie vormgeeft en bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Lees meer
Bluekens

Bij Bluekens Truck en Bus werken we samen aan vooruitgang, zodat onze klanten rijden en blijven rijden. Bluekens Truck en Bus is officieel dealer van Volvo Trucks, Volvo Bus, Renault Trucks en Renault Trucks bedrijfswagens. Daarnaast zijn wij de vertrouwde partner voor vele OV-bedrijven en touringcarbedrijven. Zo’n 15 jaar geleden startte Bluekens met pionieren met elektrische oplossingen. Inmiddels is er een Zero Emissie Kenniscentrum in Breda geopend en helpt Bluekens klanten niet alleen met oplossingen in de vorm van voertuigen, maar ook met diensten zoals de Energiescan en Vlootscan. Neem tijdens Get Unlocked een kijkje bij onze Renault Master E-Tech en stel al je vragen over elektrificatie van vervoer aan Wesley Aaldijk!

Lees meer
Illuxtron

Al ruim 50 jaar zet Illuxtron zich met passie in voor innovatieve ledverlichting. Ze kennen hun producten door en door en streven elke dag naar verbetering. Als 100% Zeeuws bedrijf laten zij hun producten ontwikkelen in Zeeland en assembleren op sociale werkplaatsen. Hierdoor is innovatie altijd dichtbij. Benieuwd hoe ledverlichting kan bijdragen aan de energietransitie? Bezoek Illuxtron op het Waarmakerspaviljoen en laat je inspireren door de nieuwste technologieën en duurzame oplossingen.

LI-Sports

Een goed verlichte wereld met minimale impact op mens en natuur. Dat is waar LI-Sports voor staat. LI sports is dé specialist op het gebied van duurzame verlichting voor sportaccommodaties. Met hun jarenlange ervaring in de verlichtingsbranche, voorzien ze wekelijks talloze sportverenigingen van de perfecte lichtoplossing voor hun accommodatie. Op het Waarmakerspaviljoen vertellen ze je graag meer over hun duurzame verlichting.

Lees meer
Soltegro

Dit bedrijf is één van de waarmakers die bijdraagt aan de energietransitie. Met innovatieve ideeën en duurzame oplossingen dragen ze hun steentje bij aan een groenere toekomst. Binnenkort meer informatie over de specifieke bijdrage van dit bedrijf. Bezoek ons op 15 juni bij het Waarmakerspaviljoen om persoonlijk te ontdekken hoe ze de energietransitie vormgeven. Stay tuned!

Lees meer
Zeeuwind

Als Waarmaker op het Waarmakerspaviljoen staat Zeeuwind voor een duurzame toekomst in Zeeland, waarbij de energietransitie wordt versneld. Sinds 1987 zetten ze zich in voor deze missie, in samenwerking met hun leden. Als pionier op het gebied van duurzame energie, streven ze naar innovaties die voor iedereen toegankelijk zijn. Ze hechten veel waarde aan lokale betrokkenheid en samenwerking met de gemeenschap en bedrijven in de buurt. Hierdoor kunnen zij meedenken over duurzame ontwikkelingen en profiteren van de opbrengsten. Zeeuwind biedt ondersteuning en ontzorging aan lokale initiatieven en zoekt naar samenwerkingen met Zeeuwse bedrijven en de overheid. Hun ultieme doel is om duurzame en eerlijke energie voor iedereen te realiseren.

Lees meer
E-RS

e-RS is een Belgisch/Nederlandse tech start-up die complete en innovatieve laadoplossingen biedt voor middelgrote tot grote parkeerterreinen. Bij e-RS willen we écht gaan voor duurzaamheid en daarom bieden we futureproof laadoplossingen die eenvoudig beheerd en geüpdatet worden via een centrale Charging Park Management Unit. Dit in combinatie met weersbestendige behuizingen en een slim energiemanagement systeem, zorgen ervoor dat u met e-RS jarenlang zorgeloos kunt laden!

Lees meer
H4A

H4A gaat elke uitdaging op het gebied van bouw- en infrawerken aan. De synergie van hun expertises zorgt voor een totale ontzorging én een professionele aanpak. Check op het Waarmakerspaviljoen de RolliE, de 100% elektrische wals die H4A gebruikt bij hun asfaltwerkzaamheden. Zo maken ze groene meters bij H4A!

Lees meer
HZ University Of Applied Sciences

Wat zijn de grootste uitdagingen, waar komt groene waterstof vandaan en wat is een warmtenet eigenlijk? Het zijn slechts een paar vragen rondom de energietransitie. Studenten die kiezen voor de nieuwe ad-opleiding Energietransitie Engineer van de HZ krijgen hierop antwoord.

Wim Huibregtse vertelt in het Waarmakerspaviljoen over de nieuwe opleiding. Hij werkt bij de onderzoeksgroep Delta Power van HZ University of Applied Sciences. De groep, die onder leiding staat van Jacob van Berkel, doet onderzoek naar de mogelijkheden van deltagebieden om energie op te wekken en op te slaan. De onderzoekers richten zich op de onderzoeksthema’s offshore windenergie, netcongestie en batterijen en het verduurzamen van de industrie.

Huibregtse heeft daarnaast de ad Energietransitie Engineer opgezet. Een van de grote uitdagingen in de energietransitie is het vinden van voldoende gekwalificeerd personeel om deze mogelijk te maken. De HZ speelt hier op in met de nieuwe deeltijdopleiding. Bij de lancering zei gedeputeerde Jo-Annes de Bat de komst toe te juichen. Volgens hem is het nu het moment voor opleidingen voor nieuwe beroepen als Energietransitie Engineer. “De energietransitie is een groot vraagstuk”, vertelde hij. “De industrie moet veranderen, de gebouwde omgeving gaat veranderen en onze logistiek zal veranderen. Het is van groot belang dat jonge mensen in dit vakgebied worden opgeleid. Zij kunnen helpen bij al deze veranderingen.” Huibregtse legt in het Waarmakerspaviljoen uit wat deze opleiding inhoudt en hoe deze inspeelt op de veranderende arbeidsmarktbehoeften.

Lees meer
ReGreenBlades

ReGreenBlades biedt een volledig circulaire, milieuvriendelijke oplossing voor het recyclen van windturbinebladen gemaakt van epoxyhars. Het doel is om afval te minimaliseren en duurzaamheid te bevorderen in de hernieuwbare energie-industrie. Daarnaast verkopen ze hoogwaardige gerecyclede koolstofvezels aan tweedehandsindustrieën.

Lees meer

Waarmakers

Gazpack logo
WCM logo
Kenniswerf logo
Yara logo
Omexom logo
agrisnellaad logo
enappsys logo
fractalenergy logo
O-NEXUS logo
OLMENVELD VAKANTIES logo
Own greens logo
water2energy logo
Blown logo
Bluekens logo
Illuxtron logo
LI-Sports logo
NXT Duurzaam logo
Soltegro logo
Zeeuwind logo
E-RS logo
H4A logo
HZ University logo