Een challenge van:
logo_yara

Yara Dust-Free Loading Challenge

In samenwerking met Dockwize daagde Yara bedrijven en experts uit om met oplossingen te komen voor twee van hun uitdagingen. Uitdagingen die ze zelf al deels waren aangegaan, maar nog zonder het gewenste resultaat – tot voor kort.

Yara - Stof op de kade (2)

Terugblik: YARA Dust-Free Loading Challenge

De uitdaging

YARA, een wereldwijde kunstmestproducent, wilde het zichtbare stof dat vrijkwam bij het verladen van kunstmest in bulk naar schepen tot nul reduceren. Dit probleem speelde zich niet alleen af op de 10 verladingspunten op de kade van de productielocatie in Sluiskil, maar ook bij 25 andere fabrieken binnen het YARA-concern.

Doel van de challenge

YARA streefde naar verbeterde werkomstandigheden en wilde dat omwonenden van de productielocatie geen last meer hadden van het rond dwarrelende stof tijdens het laden van schepen. Daarnaast wilde het bedrijf binnen de strikte vergunningsplicht blijven werken en de hoeveelheid stikstof in afvalwater verder beperken, zonder extra afvalstromen te creëren.

Gezocht: innovatieve oplossingen

De ideale deelnemer aan deze challenge was een expert in stofreductie met ervaring in grootschalige verlading van bulkproducten. De oplossing moest praktisch, goed uitvoerbaar en in overeenstemming zijn met de Europese richtlijnen en de huidige processen van YARA.

Wat bood YARA aan de deelnemers?

Geselecteerde deelnemers kregen toegang tot YARA’s specialisten, testfaciliteiten en labs. Er was ontwikkelbudget beschikbaar voor de implementatie van de oplossing. Bij succesvolle resultaten kon de deelnemer rekenen op aanvullende opdrachten bij andere processen en fabrieken van YARA en andere bedrijven in soortgelijke industrieën.

Aanmelding en selectie

Aanmelden voor de challenge is niet meer mogelijk, aangezien deze is afgerond. Geselecteerde kandidaten namen deel aan de Challenge Weeks om samen met YARA tot een innovatiecontract te komen.

Programma 2021

Het programma van de challenge bestond uit verschillende sessies, waarbij de deelnemers hun concepten en plannen ontwikkelden en optimaliseerden. Op 29 april vond het slotevent met de bekendmaking van de winnaars plaats.

Resultaten van de challenge

De Yara Dust-free loading challenge, heeft twee winnaars: Brian de Rijcke van De Regt Conveyor Systems bv uit Biervliet en Alex Budding van TBK-GROUP Spillage Control uit Renswoude. Beiden dienden plannen die stofvorming voorkomen. Omdat hun ideeën elkaar aanvulden, is er voor een gezamenlijke winnaar gekozen.

Spelregels en voorwaarden

Deelname aan deze challenge betekende dat men akkoord ging met de spelregels en voorwaarden, waaronder samenwerking onder een Non-Disclosure Agreement (NDA) en het voldoen aan de vendor selectiecriteria van YARA en de richtlijnen van de Europese Unie.

Over YARA

YARA is een wereldwijd opererende kunstmestproducent met 30 productielocaties en verkoop- en logistieke vestigingen in 52 landen. Het bedrijf heeft 16.000 medewerkers wereldwijd en 620 medewerkers in Sluiskil. Veiligheid en duurzaamheid hebben hoge prioriteit bij YARA.

Nicola (1)

Vragen?

Nicola
Telderman

PROGRAMMAMANAGER

Challenge Partners

Yara logo
Dockwize logo