Een challenge van:
Zeeuwind-wit

Zeeuwind Innovatie Challenge

De Zeeuwind en Dockwize Innovatie Challenge daagde deelnemers uit om met innovatieve oplossingen te komen die ervoor zorgen dat alle Zeeuwen mee kunnen doen in de energietransitie.

Zeeuwind (1)

Terugblik: Zeeuwind Challenge

Terugblik op een succesvolle challenge

In januari 2021 startten Zeeuwind en Dockwize de Zeeuwind Innovatie Challenge 2021. Het doel van deze uitdaging was om (startende) ondernemers, studenten, mkb’ers en bewoners te stimuleren met innovatieve oplossingen te komen voor het opwekken van hernieuwbare energie in Zeeland, zonder afbreuk te doen aan het karakteristieke Zeeuwse landschap.

Diversiteit aan deelnemers en inzendingen

De challenge kreeg een overweldigende respons met 21 inschrijvingen van diverse deelnemers, variërend van architecten tot campingeigenaren en van jonge studenten tot gevestigde ondernemers. De ingezonden ideeën waren zeer divers en praktisch toepasbaar, van kleinschalige verticale windmolenprojecten tot grootschalige Zeeuwse klimaatwoningen en duurzame grindwegen die huishoudelijk afvalwater zuiveren.

Challenge Weeks en beoordeling door jury

Na een eerste selectieronde werden negen kandidaten uitgenodigd voor de ‘Challenge Weeks’, waar ze begeleid werden door Dockwize-coaches en Zeeuwind-experts bij het verder ontwikkelen van hun oplossingen. Vervolgens moesten zij een veelzijdige jury overtuigen van hun unieke plannen.

Winnaars en prijzen

Jos Westerbeke van Camping Olmenveld won de Zeeuwind Innovatie Challenge 2021 met zijn integrale plan voor een overdekte parking met zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s. Hij ontving een prijs van 30.000 euro aan vouchers om zijn idee verder te ontwikkelen. De aanmoedigingsprijs ging naar de jonge broers Guido en Leon Pladdet van het Lodewijk College voor hun ‘Wind-en waterwokkel’ concept. Zij kunnen rekenen op ondersteuning van Zeeuwind en Dockwize bij het verder ontwikkelen van hun idee.

Jeroen

Vragen?

Jeroen
Van Oijen

Programmamanager

Challenge Partners

Zeeuwind logo
Dockwize logo